nedelja, 4. marec 2012

STRAUS DEKOR - 02 - Svetovanje pri notranji opremi prostorov

SVETOVANJE PRI OPREMI NOTRANJIH PROSTOROV

Kako naj se lotim prenove? Kako in kje naj začnem? Kakšne barve naj bo fasada? Kakšno keramiko naj izberem, da se bo barvno ujemala z barvo kuhinje? Ali sodi les v kopalnico? Kako prenoviti stopnišče? Kako funkcionalno prenoviti otroško sobo? Na vsa ta in podobna vprašanja lahko skupaj odgovorimo.

Kolikor ljudi, toliko okusov. Nekateri imajo radi domačnost, drugi si želijo zadržanosti, tretji razkošja, nekateri spet prisegajo na klasicizem, veliko jih je zaljubljenih v Mediteran in provansalsko barvitost.

Svetujemo vam pri izbiri pohištva in dodatkov, svetujemo pri izbiri tekstilij, vzorcev, obdelavi sten, tlakov, stropov, izbiri vrat, sanitarne keramike, skratka vsega, celo ročajev na pohištvu in stikal. 


IZBOR BARV 

Vsi vemo, kako pomembne so barve pri opremi prostorov. Ne le katera barva – tudi kakšen ton te barve je primerno izbrati. Vsaka barva ima torej svoj ton. Modra je lahko na primer hladna. Ton izberemo glede na velikost, obliko in namen prostora. Hladni toni prikažejo večji prostor, dodajo mu neko svežino in se ponavadi izberejo v manjših prostorih, ki jih je potrebno prikazati večje. Nasprotno izberemo za velike prostore, ki jih označimo kot za 'prostore brez duše in topline' tople tone, ker jim vdihnejo domačnost in jih naredijo bolj 'družinske'. V zadnjem času je precej pogosto uporabljena tudi t.i. psihologija barv. Strokovnjaki so namreč ugotovili kakšen vpliv imajo posamezne barve na ljudi. Rdeča barva je agresivna, nežni naravni toni pomitjajo. Vsaka barva ima torej svoj pomen, ki ga je potrebno upoštevati, ko jo uporabimo v prostoru. Še posebej v prebivališču, kjer se moramo udobno počutiti in umiriti.

IZBOR MATERIALOV 

V prostoru uporabljamo vse mogoče materiale –  od lesa, kamna, keramike, plastičnih mas, stekla in tekstila,... skratka materialov je res veliko. Vsak dan na tržišče prihajajo novi, izpopolnjeni materiali, ki pomenijo lažjo uporabo, čiščenje in nasploh delo z njimi. Prav tako je oblikovanje teh materialov lažje in omogočajo nove oblike in možnosti uporabe na popolnoma nove načine. Včasih lahko tapetnik že samo z novim tekstilom staro sedežno garnituro spremeni v nekaj novega, zanimivega in lepega. Zadnja leta je vedno bolj v uporabi tekstil kot tapeta. Izbor materialov je pametno prepustiti strokovnjaku, ki sledi trendom na tem področju, saj stanovanja ali poslovnega prostora ne opremljamo vsak dan. 

Dekorativne notranje poslikave
Mobi: 070 715 609 in 031 788 017
e-mail: iztok.straus@gmail.com

 e-mail: galerija.jezernik@gmail.com


1 komentar:

  1. Pozdravljen g. Jezernik,
    berem vaš članek na tem blogu in me je pritegnila predvsem tista slika, ki je tako lepo dekorirana in ima pod stropom led svetila. Zanima me ali vi to samo svetujete pri takšnih izvedbah, ali je to (ta slika) vaša izvedba in, če ne, ali ste povezani s kakšnimi izvajalci za tako lepe stvaritve. Naše stranke, ki se preko spleta pri nas zanimajo predvsem za pohištvo v otroških sobah, namreč pogosto povprašujejo tudi po zasnovi in predlogu za ureditev otroških sten.
    Sicer iz vašega zapisa ne vidim ali se podajate tudi na to področje, bom pa vesel, če mi lahko odgovorite, ali je to tudi del vašega dela. Povabim vas, da si ogledate našo spletno stran www.otroškesobe.com in preverite ali bi s svojim svetovanjem lahko sodelovali tudi pri nas. Še posebej, če je možnost naveze z izvajalci, bi to za nas bila čista dodana vrednost. Lp Matija

    OdgovoriIzbriši