četrtek, 1. marec 2012

STRAUS DEKOR - 01- Unikatne poslikave interierov

Pred nekaj časa smo dogovorili sodelovanje med Galerijo Marko Jezernik in STRAUS DEKOR. Ideja je bila, da poskušamo združiti znanja in s skupnimi močmi pripravimo ponudbo za skupen nastop pri unikatnih poslikavah interierov.

Prvi skupni projekti so bili realizirani v Piranu v dveh znanih gostinskih lokalih. V prvem je bila poleg poslikave sten z dodanimi bordurami narejena še unikatna poslikava z značilnim motivom Pirana, ki jo je naslikal znani piranski glasbenik in slikar Gianni Collori. V istem lokalu pa je slikar Marko Jezernik naredil poslikavo v dveh nišah v katerih sta naslikani Pravica in Postava, skulpturi, ki se nahajata na Trgu 1.maja. V nišah je narejena tudi indirektna osvetlitev poslikav, ki daje prostoru lokala dodaten čar.

Poslikave so izvedene z okolju prijaznimi barvami, motivi pa so prilagojeni obmorski atmosferi in znamenitostim starega mestnega jedra, ki je polno zanimivih motivov. Idejna zasnova poslikave se najprej variantno pripravi kot  projekt na papirju in računalniku, se uskladi z naročnikom in ob potrditvi variante izvede. Vse tiste, ki jih zanima končni izgled narejene poslikave, priporočamo obisk Pirana,   kjer se da ob dobri hrani in kozarčku preživeti lep dan in si hkrati ogledati rezultate našega dela.

V drugem lokalu, ki je popestril piransko gostinsko ponudbo z  zanimivo izbiro domačih specialitet in kjer dobite pizze kot se šika, je bila notranja poslikava narejena v skladu z zasnovo interiera in opreme v njem. Marmorirana poslikava sten, kjer se ometani del kombinira s kamnom z nepravilnimi prehodi, je dopolnjena z borduro stiliziranega  cvetličnega motiva.
Vse skupaj daje notranjosti pridih domačnosti in poskrbi za dobro počutje gostov.

Ob koncu lanskega leta je bila narejena poslikava privatne vinoteke. Po predstavljenih idejnih rešitvah je bila izbrana varianta poslikave z figuro "bakantke", spremljevalke rimskega boga Bachusa. Seveda, je potrebno povdariti, da gre za reliefno poslikavo s posebnimi okolju prijaznimi materiali in barvami. 
Poslikava na takšen način zahteva tudi natačno zasnovo osvetlitve prostora, da pride reliefna površina do izraza. V kombinaciji s svetili zaživi ambient  v svoji pravi podobi. Seveda zahteva takšen pristop več eksperimentov s svetilnimi telesi in jakostjo ter barvo svetlobe. Vse mora biti prilagojeno ambientu samem in njegovi funkciji. Za postopen prehod iz zunanjega prostora v glavni prostor vinoteke, je bil na stopnišču uporabljen stiliziran motiv vinske trte v osnovni barvi stopnišča. V samem glavnem prostoru pa je poslikava zaživela v pastelnih barvah, ki dobijo svoj pravi izraz v kombinaciji z izbranimi svetlobnimi elementi.  Na spodnjih fotografijah je možno opaziti kako pravilno izbrana osvetlitev pričara efekte sence in svetlobe.
 
Več fotografij tukaj...

Toliko o stenskih poslikavah. Poleg teh pa so seveda na voljo tudi druge oblike dekoracije interierov. Naj navedemo samo nekaj najbolj zanimivih:

Dekorativne poslikave in murali
Notranja in zunanja pleskarska dela
Izdelava dekorativnih panelov, obokov...
Klasična pleskarska dela
Parketarska in keramičarska dela
Izdelava in dekoracija kaminov

DODATNA PONUDBA – STRAUS DEKOR & PARTNERJI
Umetniške slike in poslikave sten Goa, India

V nadaljevanjih vam bomo predstavili posamezne vrste del, ki jih izvajamo skupaj s partnerji.



Dekorativne notranje poslikave
Mobi: 070 715 609 in 031 788 017
e-mail: iztok.straus@gmail.com

 galerija.jezernik@gmail.com

STRAUS DEKOR - 03 -  Osvetlitev prostora
STRAUS DEKOR - 04 - Dekorativni paneli, oboki, kamini
STRAUS DEKOR - 05 - Unikatni sedežni elementi




Ni komentarjev:

Objavite komentar